Szalonnasütővas Lovas

  • Fogyasztói ára: 3900 FORINT
  • A termék hossza: 55 cm
  • Persely átmérője: 10 cm x 10 cm
  • A termék súlya: 2 kg

Kinek ne dobbanna meg a szíve, amikor itt a jó idő és a természet szabadtéri piknikre invitál? A vidáman lobogó tűz és a szelíden izzó parázs olyan ízeket ígér, melyekért érdemes a szabadban sütögetni. Ne vesződjön nyársak faragásával és forgatásával! A szalonnasütővas megkönnyíti a szalonnasütés folyamatát, így önnek nincs más dolga, mint élvezni az ízeket.

Az öntöttvasból készült gyönyörűen megmunkált szalonnasütőben pillanatok alatt készül el a szalonna, virsli, vagy kolbász; a friss zöldségek praktikus sütésének pedig csak a fantáziája szab határt! A szalonnasütővas használatával egy csepp zamat sem megy kárba – így készülnek a világ legfinomabb szendvicsei!

Kiránduláshoz, kempingezéshez, táborozáshoz, horgászáshoz, vagy kerti partikhoz kiváló lehetőség, hogy mindenki kedve szerint süsse meg a saját maga által választott finomságokat – így mindenki részt vehet a sütögetés örömében!

Eleredt az eső? A szalonnasütővas tűzhelyen is használható a grillteraszon, vagy akár a lakásban is, egész évben!

Rózsafánk Sütő

  • Fogyasztói ára: 2500 FORINT
  • A termék hossza: 36,5 cm
  • Rózsa átmérője: 13,5 cm

Hozzávalók kb. 20 db rózsafánk elkészítéséhez:

  • liszt
  • fél liter tej
  • 5 egész tojás
  • 3 ek. cukor
  • csipet só
  • 1 késhegyni szódabikarbóna
  • napraforgó olaj és egy evőkanál zsír a sütéshez
  • porcukor

Hasznos tudnivalók:

  • sűrűbb tészta esetén puhább, hígabb tésztánál ropogósabb lesz a sütemény
  • az olajból kiszedve kéztörlő papírra tegyük, hogy a felesleges olajat felszívja róla
  • a sütés közben elhasználódott olajat pótolni kell

Elkészítés:

A tojásokat tálba ütjük és összekeverjük a cukorral. Apránként hozzáadjuk a tejet és annyi lisztet, hogy palacsintatészta sűrűségű masszát kapjunk, plusz a sót és a szódabikarbónát is hozzákeverjük. (Ha nem sikerül csomómentesre kikeverni, akkor szűrőn átszűrjük.)Egy lábasba fél liter olajat és az egy evőkanál zsírt beletesszük, átmelegítjük, a rózsafánk sütőformát belehelyezzük. Mikor már minden felforrósodott, akkor a forró vasat belemártjuk a tésztába, vigyázunk, hogy ne merüljön bele, mert akkor sütés után nem jön le a formáról a sütemény (2-3 mm-t hagyjunk szabadon a tetején), majd a forró olajba helyezzük vissza. Hirtelen átsül (kb. 30 másodperc). Közben kicsit megrázogatjuk, majd az olajat lecsöpögtetjük róla, és egy villa segítségével lehúzva tálcára helyezzük. Amikor az összes rózsa kisült, porcukorral gazdagon megszórva kínáljuk.

Szalonnasütővas Ovális

  • Fogyasztói ára: 3900 FORINT
  • A termék hossza: 58,5 cm
  • Persely átmérője: 14 cm x 13 cm
  • A termék súlya: 2,4 kg

A nagyobb méretű Ovális Szalonnasütővas használata megegyezik a Lovas Szalonnasütővaséval.